Alla inlägg under mars 2008

Av Lycka, en servicehund - 7 mars 2008 11:40


Vi har varit med matte idag och släpat på en massa återvinningsmaterial. Hennes rullstol är fullastad med allt möjligt skräp: tomburkar, tidningar m.m Hon längtar bara tills hon får tag i en liten pulka åt mig så att jag kan börja dra. Det kommer underlätta för matte väldigt mycket, särskilt när vi har varit och handlat.


På eftermiddagen höll matte på att tvätta kläder så det hände inte så mycket för oss hundar under tiden.


När hon var färdig i tvättstugan så fick vi träna ordentligt.
Jag tog tjänstetäcket från spiken och la den i mattes famn, jippie jag KAN det!! Äntligen! Så jag har kämpat med det där momentet!
Jag kan också nu krypa bredvid matte när hon rullar framåt, UTAN targetpinnen.


Så fort jag hör någonting åka i golvet, tex. en penna så tar jag upp den och lägger den direkt i mattes famn. Det tycker jag är jätteroligt och svansen går som en propeller.


Paula fick fortsätta sin träning med att lägga pennan i skålen och nu slänger matte pennan en bit så att hon först måste hämta den och sen säger matte "skålen" och då lägger Paula ner pennan i skålen. Paula fick också krypa och hon har en VÄLDIGT speciell krypstil. Det går inte att beskriva med ord. Matte kommer nog att filma det en dag så får ni se det istället.


Ruben har kommit i någon slags fas som innebär att han vill träna HELA tiden! Han får aldrig nog och han gör sina moment i raketfart!
Matte får sig ett gott skratt åt honom varje dag eftersom han är en riktig clown. Ja, det är inte bara matte som skrattar åt honom utan alla som känner honom. Han är verkligen unik...

Av Lycka, en servicehund - 5 mars 2008 21:22


Idag var ännu en dag där matte hade en massa ärenden angående resan att göra. Vi fick så klart följa med och det gjorde inte så mycket att vi fick sitta utanför  på flera olika ställen för det var så fint väder.


Efter maten fick vi träna. Jag fick fortsätta träningen med mitt tjänstetäcke och nu kan jag faktiskt krypa på kommando, utan targetpinnen.


Paula fick också träna på att krypa och hon kryper också utan targetpinnen nu.


Paula tränade också på "höger och vänster" och det gjorde Ruben också. Sen fick både Paula och Ruben träna på "framåt".


Eftersom jag och Paula och Ruben tränar på lite olika saker så har matte ibland fullt sjå att hålla reda på vem som tränar vad och vem som kan vad...


På kvällen busade jag med min granne. Vi sprang och jagade varandra i snön hur länge som helst.


Om en vecka ska matte åka till Överkalix på en utbildning (en dag) och jag ska visst få följa med! Det ska bli spännande för jag ska få vara med i utbildningssalen och i restaurangen där vi ska äta lunch. Längre rapport kommer när vi har varit där.

Av Lycka, en servicehund - 4 mars 2008 21:19


Äntligen var det strålande väder!
Vi var ute i flera timmar efter lunch. Först gick vi ett tag på en bilfri väg så att vi fick springa. Jag hoppade efter snöklimpar och min dummy hur länge som helst, det är så himla roligt!


Sen stannade vi till på en parkering och tränade. Vi fick träna inkallning och ”sitt, stanna”. Jag har haft lite problem med det förut när matte har gått för långt ifrån mig, men idag gick det jättebra och matte kunde gå lååångt bort utan att jag reste mig. Den övningen tränar vi alla tillsammans och sen springer vi som tokar till matte när hon ropar på oss.


Efter det fick jag gå med kort koppel bredvid matte och så hade matte högsta farten på rullstolen så att vi fick ”jogga”. Vi småsprang så en lång stund, ända hem, så vi var ganska trötta när vi kom fram.


Sen fick vi äta och vila en liten stund och sen for vi iväg med matte på stan. Vi gick till massa olika ställen eftersom matte har massor med olika grejer att ordna inför sin resa. Vi gick bl.a på biblioteket och då tittade en av bibliotekarierna på mig och sa: ”Jaså, du är ute och jobbar!”.
Vi kom hem ganska sent och vi var trötta så vi fick avsluta dagen med att söka.

Av Lycka, en servicehund - 3 mars 2008 21:18


Idag fick jag göra något som jag aldrig har gjort förut. Jag fick följa med ”moster”, Pontus och Bran och åka skidor! Jag och Bran fick springa lösa och ”moster” berättade sedan för matte att jag hade hållit mig i närheten hela tiden. Jag var lite snabbare än dem, men jag väntade på dem tills de hade hunnit ikapp mig. Jag sprang också upp och ner i alla snöhögar så jag var ganska trött när jag kom hem. ”Moster” har lovat att jag ska få följa med flera gånger.


På kvällen tränade vi som vanligt och vet ni vad, jag lyckades med att lyfta av tjänstetäcket från spiken och lägga det i mattes famn!!! Matte blev överlycklig eftersom vi har kämpat så länge med den övningen och jag fick så MYCKET beröm!


Paula och Ruben fortsatte med den träningen de höll på med igår. Paula var alldeles ”taggad” och gjorde sina övningar i raketfart! Även Ruben var likadan och han ville aldrig sluta träna.
Som avslut så fick vi söka godis i lägenheten.

Av Lycka, en servicehund - 2 mars 2008 21:16


På dagen var vi med matte hos hennes kompis. Jag och en av hundarna i familjen busade lite. Vi låg och bet varandra i tassarna! Kul var det!
På eftermiddagen tränade vi lite olika saker.


Jag lyckades lyfta av tjänstetäcket från spiken!!!
Jag fick jätte, jättemycket beröm och en extra korvbit av matte eftersom jag haft så svårt med det momentet. När jag hade lyckats första gången så klarade jag det flera gånger på rad sedan. Nu ska jag bara sätta ihop momenten, alltså att lyfta täcket från spiken och lägga upp det i mattes famn och sedan lära mig att göra det på kommando.


Jag hade en riktigt bra dag idag eftersom jag lyckades med träningen att tömma tvättkorgen. Det är första gången jag förstod direkt vad jag skulle göra när jag såg tvättkorgen. Fast ännu så länge så lyfter matte upp plaggen på kanten, men så småningom så ska jag ju lyfta upp plaggen när dom ligger helt i tvättkorgen. Sedan fick jag avsluta med att träna "kryp".


Ruben fick också träna på tvättkorgen och sedan fick han  fortsätta sin träning med att föra olika föremål till matte. Nu har han börjat ta några steg med föremålet mot matte, så det går framåt för han också.


Paula har fattat det där med tvättkorgen och hon lyfte upp plagg efter plagg. Ibland blir hon så ivrig att hon drar i dom plagg hon redan har dragit ur.


Paula fick också lägga pennan i skålen. Den övningen har matte inte så mycket nytta av, men det är en bra aktivering och Paula ääälskaar att göra  det.


Och nu kan Paula krypa på kommando, utan targetpinnen.

Av Lycka, en servicehund - 1 mars 2008 21:14


Idag har vi varit på stan med matte.
När vi gick hem gick vi över en skolgård och jag fick ta av mig mitt tjänstetäcke (matte säger "Ledig" åt mig när hon tar av det) och springa av mig.  Det var jättemycket nysnö och vi alla tre blev alldeles galna av glädje och bara sprang, sprang, sprang!


Till och med Ruben som annars är en lugn kille (förutom när han tränar) sprang som en kanonkula genom snön.


På eftermiddagen fick jag träna att lägga tjänstetäcket i mattes famn och nu lyfter jag som sagt upp den utan problem. Imorgon ska jag få börja träna att lyfta av den från spiken.


Soppåsen bär jag lätt inomhus och jag har också fått börja träna på att bära den utomhus.


Sedan tränade jag på att tömma tvättkorgen och idag gick det jättebra, jag lyfte ur ett plagg nästan direkt!


Ruben tränade också på att tömma ur tvätten men han har ännu inte förstått vad han ska göra, han krafsar på plagget istället för att ta i den med munnen.


Han fick även träna "för" och nu har han börjat förstå vad han ska göra.
Paula fick fortsätta med sin krypträning och matte tror att Paula snart kan krypa utan targetpinnen som hjälp.


Hon fortsatte också med sin träning som hon började med här om dagen: att lägga pennor i en skål. Matte tycker att Paula nästan lär sig nya saker FÖR snabbt eftersom matte hela tiden måste hitta på nya övningar!
Fast det kanske är ett lyxproblem...

Ovido - Quiz & Flashcards