Alla inlägg den 2 mars 2008

Av Lycka, en servicehund - 2 mars 2008 21:16


På dagen var vi med matte hos hennes kompis. Jag och en av hundarna i familjen busade lite. Vi låg och bet varandra i tassarna! Kul var det!
På eftermiddagen tränade vi lite olika saker.


Jag lyckades lyfta av tjänstetäcket från spiken!!!
Jag fick jätte, jättemycket beröm och en extra korvbit av matte eftersom jag haft så svårt med det momentet. När jag hade lyckats första gången så klarade jag det flera gånger på rad sedan. Nu ska jag bara sätta ihop momenten, alltså att lyfta täcket från spiken och lägga upp det i mattes famn och sedan lära mig att göra det på kommando.


Jag hade en riktigt bra dag idag eftersom jag lyckades med träningen att tömma tvättkorgen. Det är första gången jag förstod direkt vad jag skulle göra när jag såg tvättkorgen. Fast ännu så länge så lyfter matte upp plaggen på kanten, men så småningom så ska jag ju lyfta upp plaggen när dom ligger helt i tvättkorgen. Sedan fick jag avsluta med att träna "kryp".


Ruben fick också träna på tvättkorgen och sedan fick han  fortsätta sin träning med att föra olika föremål till matte. Nu har han börjat ta några steg med föremålet mot matte, så det går framåt för han också.


Paula har fattat det där med tvättkorgen och hon lyfte upp plagg efter plagg. Ibland blir hon så ivrig att hon drar i dom plagg hon redan har dragit ur.


Paula fick också lägga pennan i skålen. Den övningen har matte inte så mycket nytta av, men det är en bra aktivering och Paula ääälskaar att göra  det.


Och nu kan Paula krypa på kommando, utan targetpinnen.

Ovido - Quiz & Flashcards