Alla inlägg den 15 maj 2008

Av Lycka, en servicehund - 15 maj 2008 21:52


Efter förmiddagens sökträning så fick vi träna "varsågod". Vi tränade också "kryp".

Efter lunch hade matte pappersarbete att göra (hon förbereder klickerkursen) så det blev inte så mycket för oss. När hon var färdig så fick jag pälsvård. Jag har kommit in i fällperioden nu och  det yr hår! Jag ääällsskaaar pälsvård, det är så skönt och jag får aldrig nog!


Sedan gick vi ut. Först fick vi söka godis ute på gräsmattan. Jag fortsatte att söka fast matte sa att det var slut och gick därifrån... Fast jag håller ju alltid koll på matte, så hon hann inte så långt så sprang jag i kapp henne, Ruben och Paula (dom två är alltid alldeles i närheten av matte fast dom också springer lösa!).


Efter det så gick vi till en gammal sandlåda (det är bara sanden kvar) och där fick jag gräva! Jag gräver och gräver och sedan lägger jag mig i gropen.
Sedan gick vi in och åt middag. Efter det for matte på något möte så fick vara själva en stund, suck!


Direkt när matte kom tillbaka så gick vi ut en sväng. När vi kom in så trodde matte att vi skulle vara trötta, vi brukar vara det när vi varit själva, men det var vi inte. Vi ville träna! Jag gick och satte på cd-spelaren hela tiden och Paula och Ruben satt och stirrade på matte så att hon skulle hitta på något... Och väldresserad som hon är så fick vi träna!


Paula och Ruben backade. Jag fick börja med att dra i kylskåpsdörren.
Sedan fick jag och Ruben stänga dörrarna i köket och vi tävlade nästan vem som var snabbast! Efter det öppnade Paula och Ruben boken och stängde kökslådan. Dom gjorde det tillsammans! Jag fick också börja träna på att stänga lådan. Jag har gjort det någon gång förut för länge sedan så jag började genast att peta på lådan med nosen. Nästa steg är att jag ska trycka hårdare så att den åker igen litegrann.


Idag lyckades jag med att  hämta  tjänstetäcket  från hallen, när matte satt i köket och gav mig kommandot!!!


Ja, när vi hade fått träna en stund så kom vi till ro...


LYCKA

Ovido - Quiz & Flashcards