Alla inlägg den 17 maj 2008

Av Lycka, en servicehund - 17 maj 2008 20:14


Igår på eftermiddagen hände det spännande saker: Vi gick förbi det stället där jag i vintras tappade bort min dummy i djupsnön, och vet ni vad, jag hittade den! Och sedan fick jag apportera den massor av gånger, oj, så kul!


Men det bästa hände sedan: Jag hittade ett dike med djupt vatten! Jag bara slängde mig i vattnet och HELA jag var under ytan! I diket blev jag kvar en stund, jag sprang upp ur vattnet och kastade mig i igen, om och om igen... När jag till slut kom upp därifrån så var jag genomblöt och smutsig!
Nåja, roligt var det i alla fall.


När vi hade gått en bit till så mötte vi en annan hund. Den såg lite ilsken ut så matte kallade in oss för att koppla oss. Vi kom så duktigt alla tre och matte blev lite stolt, hennes kommentar var: "Oj, man kan ju tro att ni är lydiga!" Inte för att vi brukar vara speciellt olydiga, men Ruben är lite rädd för stora hundar så han vill gärna skälla på dem och jag vill ju leka med alla hundar jag ser!


På kvällen var matte trött så hon kände sig inte så jätteengagerad med att börja träna... Men hon gömde i alla fall godis åt oss igen och så fick vi några "paket". Sen när vi insåg att vi inte skulle få träna något mer idag, så la vi oss ner alla tre och gnagde ben.


Idag när vi hade varit ute på våran förmiddagstur så var vi så trötta så vi la oss ner... Vi som alltid brukar vilja träna när vi har varit ute (om vi inte har tränat ute förstås!).


När matte hade ätit lunch så gick vi upp till skogen som finns här i närheten. Där slängde matte en boll (som jag hittade) och min dummy så att jag fick leta bland träden. Sedan fick jag sitta bunden medan mattes assistent gömde mattes vante i skogen, sen sa matte: "Sök" och jag for iväg som ett skott! Det är verkligen en rolig sökövning!


Senare blev jag lite busig och tog vantarna från matte (från hennes händer, alltså!) och sprang iväg och la dom lite överallt så att matte knappt kunde hitta dom sedan...


När vi var på väg hem så mötte vi en schäfer som jag fick leka med. I början var det roligt, men den var lite "bossig", som dess ägare påstod, så jag blev lite rädd...


Efter maten hade matte tvättstuga så hon hann inte träna med oss så mycket. Vi fick i alla fall söka godis i lägenheten. Om matte inte hinner med så mycket annan träning så går det i alla fall snabbt att gömma godis och för oss är det alltid lika roligt att få söka!


LYCKA

Ovido - Quiz & Flashcards