Alla inlägg den 6 maj 2008

Av Lycka, en servicehund - 6 maj 2008 21:04


6/5 - 08
Idag på förmiddagen fick vi söka utomhus, eller rättare sagt: JAG sökte och de andra satt och stirrade på matte! De fick köra lite träning istället, tex. "volt", "ligg" och "stå".


När jag sprang runt där på gräsmattan efteråt så gjorde jag världens fynd! Jag hittade min tennisboll som jag råkade slarva bort i vintras när det var så mycket snö! Det enda dumma med det hela är att jag tog tennisbollen, men lämnade kvar min tross istället! Fast matte säger att jag nog hittar den imorgon...


Efter lunchen skulle matte handla lite och då följde vi såklart med. När vi skulle hem och stod och väntade på taxin så hade jag och Paula dragkamp med mattes vante (som Paula först hade tagit från matte)! Det såg visst ganska roligt ut när vi höll på och kampade eftersom vi hade en liten publik!
Sen när vi kom hem så lagade matte mat till sig själv och så fick vi också mat och sedan for vi iväg till Brukshundsklubben. Det blev ingen träning där idag eftersom Margareta, Acke och Leo ju kom och besökte oss. Jag blev överlycklig när Leo klev in genom dörren! Oj, så vi busade med varandra direkt!


Först visade Acke några av sina färdigheter. Han backade på lite olika sätt: Baklänges bort från Margareta, stående bredvid Margareta, baklänges mellan Margaretas ben och sittandes bredvid Margareta när hon bytte riktning. Han trampade på musmattan, eller snarare: Han sprang med full fart mot musmattan och hoppade på den! Han visade även "snurr" och till sist la han ihop "backa", "snurr" och "backa mellan benen".

Efter det fick Leo visa hur han hämtade olika föremål. Margareta la tex. ett myggstift och en strumpa på bordet och bad Leo hämta och han sprang med full fart, hämtade föremålet, sprang till Margareta och satte sig i utgångsställning. Han fick också hämta två olika apporter: En stor i trä och en i metall. Han hämtade alla föremål med lika stor energi! Till sist hämtade han Margaretas kamera.


Barnen tyckte att det var jättespännande att titta på Acke och Leo. Margareta delade också ut varsin klicker till alla barnen och det tyckte de om!


När Margareta och hennes hundar var färdiga så lekte jag och Leo igen.
Imorgon ska vi allihopa åka till Vittangi där vi ska träffa Margareta och Sandra och deras hundar. Vi ska träna tillsammans, men det mest spännande är att jag ska testas till assistanshund. Om jag godkänns så kommer jag att börja besöka något slags boende så småningom. Det kan vara ett boende för människor med olika slags funktionshunder eller så kan det vara ett äldreboende.


Aston, mattes förra hund, var godkänd assistanshund och besökte ett boende en gång i veckan och han ÄLSKADE det! Jag tror nog att det är ett jobb som skulle passa mig också eftersom jag älskar människor!


LYCKA

Ovido - Quiz & Flashcards