Alla inlägg den 18 maj 2008

Av Lycka, en servicehund - 18 maj 2008 19:38


I förmiddags var det som igår, vi var trötta efter att vi hade varit ute...
Matte fattar ingenting! Fast om hon hade tagit fram "träningsgrejerna" så hade vi säkert varit med på noterna!


Efter lunch så kom mattes kompis och de tittade på en film som handlar om klickerträning för valpar. På filmen är det barn som tränar valparna.
Jag tyckte det var ganska trist när de tittade på filmen, så jag satt på balkongen.


Sen när vi var ute så träffade jag min granne och vi busade, som vanligt. Det gick knappt att få stopp på oss!


Idag köpte matte en tidning och jag bar, självklart, hem den. Innan matte började laga mat så körde vi den dagliga sökövningen. Efter mat och rastning så fick vi träna, äntligen!!! Eftersom vi inte träna så mycket igår så var vi helt uppspelta idag.


Jag fick börja med att hämta tre olika föremål från badrummet och föra till matte. Det gick bra, men jag fick för mig att jag inte ville bära tandborsten(det var inga problem förra gången!).


Sen fick jag tömma tvättkorgen. Eftersom jag inte har gjort det på ett tag, så fick jag börja med att plaggen hängde över kanten. Men det var onödigt för sen när matte hade stoppat ner plaggen så var jag ändå där och kikade. Då sa matte: "Tvätten" och jag stoppade ner huvudet i tvättkorgen och plockade upp plaggen!


Efter det så bad matte mig att hämta tjänstetäcket och det gjorde jag. Idag satt det ordentligt på spiken(förut har matte placerat täcket långt ut på spiken för att underlätta för mig), men det var inga problem, jag lyfte bara av det och förde det till matte.


Köksdörrarna har jag heller inga problem med. Det enda problemet är att hinna stänga dörrarna innan Ruben hinner före!


Helt plötsligt fick jag för mig att hämta pennan från vardagsrumsbordet och lägga det i mattes famn! Jag brukar ju lyfta upp allt som hamnar på golvet i mattes famn, men det var första gången som jag tog något från ett bord och förde det till matte... Jag fick avsluta med positionsväxlingar, men där går liggandet fortfarande lite segt.


Ruben fick börja med att träna på att bära skorna. Först puttade han bara på skon med nosen, men sen lyfte han den flera gånger. Sen fick han hålla i apporten och han är nog snart redo att utöka tiden att hålla i den. Efter det fortsatte han sin träning med att backa. Han fick avsluta med att stänga köksdörrarna och kökslådan.


Paula började också med att tömma tvättkorgen och hon tycker att det är vansinnigt kul! Hon gjorde sedan volter i rasande fart! Efter det fick hon hoppa genom rockringen. Till slut så fick hon stänga kökslådan, eller rättare sagt, hon och Ruben gjorde det tillsammans!


Efter den träningen så var vi nöjda och jag och Ruben sprang in i sovrummet och busade med varandra en stund.


P.S Jag har blivit riktigt duktig på att trycka på hissknappen! D.S


LYCKA

Ovido - Quiz & Flashcards