Direktlänk till inlägg 2 december 2008

Bollslungan är en fantastisk uppfinning, tycker jag!

Av Lycka, en servicehund - 2 december 2008 10:22


Igår var ingen höjdardag för oss hundar! Inte under dagen iaf, eftersom det var möte och matte inte hade någon tid för oss... Matte var även "insnöad" på förmiddagen, så vi fick bara ta en snabbrastning med mattes assistent.  Nåja, man dör inte av att ha EN tråkig dag!


Fast på eftermiddagen var det ju dags att åka till boendet. Och matte hade med sig min nya bollslunga, kul! Igår var vi lite tidiga, så vi gick iväg med matte till en parkering och så fick jag springa och hämta bollen, som ju far iväg med väldans fart!


Paula och Ruben strosade runt och nosade medans jag lekte.
 

Sedan kom ju min deltagare ut och det blev som vanligt glada tillrop från henne och full fart, mot henne, från min sida!!! Nu blir Paula och Ruben också glada när de ser henne och hon tycker också att det är roligt när de följer med. Ruben har lyckats totalcharma henne, han brukar göra det med människor! Han märks inte så mycket, men han har något visst, när man väl lär känna honom!


Vi promenerade sedan iväg till en skolgård där deltagaren fick bollslungan och kastade iväg bollen åt mig. Oh, så kul vi hade! Och jag kommer direkt tillbaka med bollen och släpper den, efter att jag har tuggat lite på den!
När vi hade lekt en stund så tog vi en promenad. Min deltagare hade haft en dålig vecka, men berättade att hon mår så bra när vi kommer dit. Hon tycker att det är så trevligt att leka, träna och promenera. Och vi (matte, jag, Ruben och Paula) tycker detsamma! När vi hade promenerat så gick vi in en stund och vem dyker upp då; Jo, Leo, min favoritkompis! Tyvärr var det ju inte läge för oss att leka, men det var trevligt att träffa honom!


Nästa måndag så ska matte på möte, men vi kommer att åka till boendet på torsdag istället, inte vill vi ju missa någon vecka!


LYCKA

 
 
Ingen bild

UllaBritta, gammelmatte

2 december 2008 10:33

Jaa du Lycka, goldens är JÄTTEfina, men bologneser är nåt alldeles speciellt! Dom är världsmästare på att noncha de personer som de inte känner. Sedan kan de plötsligt ta någon till sitt hjärta och den personen känner sig utvald! Jag vet inte varför, men så är det. Hemma har vi fortfarande en hane som är snart 13 år. Han älskar mig fortfarande mer än allt annat på jorden. Inte så påträngande, men han finns alltid där och när han tittar på mig KÄNNER jag kärleken, Märkligt! Han är fortfarande pigg som en studsboll!
Var snäll mot din bror Ruben, det kommer att bli ett hål efter honom.

Du, Lycka! Vem blir inte glad och frisk av att träffa en glad och mjuk golden och ha henne som sin bästa kompis! Fortsätt så med ditt JÄTTEviktiga arbete!

Kram
Gammelmatte

 
Ingen bild

Helena, Lycka, Ruben och Paula

3 december 2008 10:08

Ja, Ruben är verkligen en typisk bolognese; det där med att han väljer ut VISSA personer som han ääääälskar och nonchalerar andra! Och när jag har varit bortrest så ska han direkt upp i min famn när jag kommer hem och "hänger" runt halsen på mig och då känner jag den där speciella kärleken! Fast han visar ju också hur mycket han tycker om en dagligen, med sina blickar!

Fast om man vill ha en hund som man vill göra mycket med och många olika saker så måste jag säga att golden är BÄST! Jag som inte har haft någon kontakt med golden innan Lycka, kan inte tänka mig en bättre ras; lättlärd, social, lekfull och aktiv, men ändå otroligt sansad!
Så nästa gång det blir hund så blir det helt klart en till golden!

 
UllaBritta, gammelmatte

UllaBritta, gammelmatte

3 december 2008 13:48

Jag håller med dig Helena, Golden är en FANTASTISK allroundhund! Har alltid haft mycket glädje av deras arbetslust, vänlighet, lättlördhet mm. Men nu börjar jag ju bli gammal och skröplig ;-) så nu börjar jag åter tänka i andra banor när jag tänker hund. Den ska vara liten, följsam och trogen och helst inte hälsa på alla utan hålla sig till mig, UTAN att jag behöver lära den det. Då är bolognesen perfekt. MEN de är inte en hund för alla. De upplevs som svåra av en del, då de inte är lika social som många andra raser. För mig är det en positiv egenskap. Sedan har de sin päls, den är inte alltid så lätt att handskas med. Nu har jag fyra gamla bologneser, 10-14 år, och de hålls mestadels nerklippta.


Pussa på alla dina hundar, Helena! Alla är speciella, det är mina också. Man älskar dem alla, men kanske av olika orsaker.

UllaBritta

http://www.trollsangen.se

 
Ingen bild

Helena, Lycka, Paula och Ruben

4 december 2008 09:48

Hej!
Jag tycker också att bolognesens sätt att inte hälsa på alla osv. är bra! Just därför upplever jag den som en lätt ras att uppfostra! Och hade det inte varit för all denna päls så tror jag att jag också hade haft flera bologneser. Men ska jag i framtiden ha en liten, trogen hund så blir det med all säkerhet en bolognese!
Och det är sant som du säger, man älskar alla sina hundar eftersom alla har sina personligheter och egenskaper. Paula som ju är en blandras (tibetansk spaniel mm) är ju också en FANTASTISK hund!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lycka, en servicehund - 3 juni 2010 10:51

Jag har en NY BLOGG, den hittar du här: http://www.lyckasblogg.blogspot.com   Det var min gammelmatte, UllaBritta på Trollsången, som först gjorde en hemsida åt mig, och som sedan började hjälpa matte att publicera min text och mattes bilder i en...

Av Lycka, en servicehund - 2 juni 2010 18:55

Nu har Mixa varit hos oss i fem veckor och det går fantastiskt bra! Både jag och Ruben gillar henne skarpt och har accepterat henne fullt ut och alla som träffar henne blir förtjusta!      Ruben och Mixa har funnit varandra och ligger och vilar...

Av Lycka, en servicehund - 1 maj 2010 13:00

Nu är jag tillbaka i bloggvärlden och det har hänt massor under dessa månader; både tråkiga och bra saker!    Hela vår nya familj Först av allt så vill jag berätta dom tråkiga nyheterna: vår lilla Paula fick sin cancerdiagnos för två veckor ...

Av Lycka, en servicehund - 17 januari 2010 16:53


       Hej! Nu har jag bestämt att ha ett blogguppehåll! Matte säger att vi inte riktigt har tid, utan ska ägna den tiden till annat! Fast jag återkommer så småningom, säkerligen i februari. Då har jag ju också hunnit varit på inofficiell ut...

Av Lycka, en servicehund - 15 januari 2010 19:11

  Igår, torsdag, så skulle vi träffa Barbro på stan så vi promenerade upp. På hemvägen så fick Ruben värsta rycken, och bara sprang och sprang! Och nu när det är mycket varmare ute än det var för ett par veckor sedan, så vill han gå. Han sitter int...

Ovido - Quiz & Flashcards