Direktlänk till inlägg 18 oktober 2008

Ruben har funnit en själsfrände!

Av Lycka, en servicehund - 18 oktober 2008 21:50


Igår, fredag, så hade matte tvättstuga så det var väl en sådär "halvrolig" dag för oss hundar... Men innan det var dags för matte att tvätta så hann vi med lite annat.


Utomhus fick jag träna på visselpipan och inkallningen sitter jättebra! Efter lunch så gick vi till hjälpmedelscentralen, där matte skulle pumpa däcken på sina rullstolar. Tyvärr glömde hon ta med sig mitt tjänstetäcke så jag fick inte följa med in! Fast det kanske var lika bra; jag blev ju rejält skrämd av pumpen förut!


Efter vi varit på hjälpmedelscentralen så gick vi till Konsum för att handla lite grann. Matte hade såklart tagit med min nya klövjeväska så jag fick bära hem varorna. Nu i början så får jag bära ganska lätt, men allt eftersom jag blir van så kommer jag få bära tyngre och tyngre.


På kvällen så tränade jag på visselpipan igen för att få stoppsignalen. Nu i början på träningen så visslar matte när jag frivilligt sätter mig, vänd mot henne. Så småningom ska jag kunna stanna och sätta mig på långt avstånd!


Idag, lördag, så tränade jag på visselpipan igen när vi var utomhus på förmiddagen. Och idag så satte jag mig när matte blåste en signal; jag har alltså fattat vad jag ska göra! Nu ska jag få börja träna med längre och längre avstånd från matte, först såklart bara kanske någon meter ifrån henne. När jag kan inkallningen och stoppsignalen perfekt så ska jag få börja träna in närsöket med visselpipan.


På förmiddagen tränade vi också inomhus en stund innan det var dags för lunch. Egentligen tänkte matte bara träna med mig eftersom Paula och Ruben låg och vilade, men så fort jag fick börja så kom de också och ville träna.


Jag tränade på att hålla i tidningen. Både att hålla den en lång stund och att hålla den trots att någon petar på den. Och även när matte viftade med godis framför nosen på mig. Det här momentet sitter nog också bra nu, och det lovar ju gott inför testet i mars. Som sagt: trycka på lamp-, övergångsställs- och hissknappen är ju inga som helst problem för mig nu. Det gör jag ju varje dag och oftast helt utan kommando!


Paula och Ruben fick träna "kryp" och att stänga dörrar och lådor. Nog för att de kan de momenten, men det är ju bra att upprätthålla kunskapen och så tycker de ju att det är otroligt roligt att göra de momenten! (ja, vilka moment tycker de INTE om???).


Efter lunch så gick vi på stan. Det är alltid lika spännande eftersom det är så mycket dofter, hundar och människor! På hemvägen så tryckte jag på båda övergångsställena som vi passerade; idag fick matte använda kommandot "tryck" men jag trycker direkt när hon har sagt kommandot. Och det är ju huvudsaken!


När vi kom hem så mötte vi vår nya grannhund och Ruben som aldrig leker med andra hundar blev alldeles till sig och busade med den som bara den!
Det måste ha varit något väldigt speciellt med den hunden!


LYCKA

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lycka, en servicehund - 3 juni 2010 10:51

Jag har en NY BLOGG, den hittar du här: http://www.lyckasblogg.blogspot.com   Det var min gammelmatte, UllaBritta på Trollsången, som först gjorde en hemsida åt mig, och som sedan började hjälpa matte att publicera min text och mattes bilder i en...

Av Lycka, en servicehund - 2 juni 2010 18:55

Nu har Mixa varit hos oss i fem veckor och det går fantastiskt bra! Både jag och Ruben gillar henne skarpt och har accepterat henne fullt ut och alla som träffar henne blir förtjusta!      Ruben och Mixa har funnit varandra och ligger och vilar...

Av Lycka, en servicehund - 1 maj 2010 13:00

Nu är jag tillbaka i bloggvärlden och det har hänt massor under dessa månader; både tråkiga och bra saker!    Hela vår nya familj Först av allt så vill jag berätta dom tråkiga nyheterna: vår lilla Paula fick sin cancerdiagnos för två veckor ...

Av Lycka, en servicehund - 17 januari 2010 16:53


       Hej! Nu har jag bestämt att ha ett blogguppehåll! Matte säger att vi inte riktigt har tid, utan ska ägna den tiden till annat! Fast jag återkommer så småningom, säkerligen i februari. Då har jag ju också hunnit varit på inofficiell ut...

Av Lycka, en servicehund - 15 januari 2010 19:11

  Igår, torsdag, så skulle vi träffa Barbro på stan så vi promenerade upp. På hemvägen så fick Ruben värsta rycken, och bara sprang och sprang! Och nu när det är mycket varmare ute än det var för ett par veckor sedan, så vill han gå. Han sitter int...

Ovido - Quiz & Flashcards