Alla inlägg den 1 mars 2009

Av Lycka, en servicehund - 1 mars 2009 10:26


Dom här senaste dagarna har vi inte tränat speciellt mycket, bara sök, "kryp" och "varsågod". Fast vi har ändå varit helt slut på kvällarna eftersom vi ändå har gjort andra saker.


I fredags så var matte på möte, igen! Och vi fick vara ensamma, IGEN! För oss som inte är vana med att vara ensamma så blir det värsta "träningen". Psykiskt, alltså! Vi är helt slut när matte kommer hem och springer direkt och lägger oss för att sova. Vi vilar alltså inte alls när matte är borta!


I helgen så har det ju varit hyfsat väder så vi har varit ute jättemycket och gått långa promenader. Jag har också fått leka mycket, utomhus, HÄRLIGT!
Vi har också varit till moster för att hämta pulkan som jag ska få låna.


 


Eftersom jag tyckte skrindan var lite obehaglig, så ska jag först få börja dra pulkan (som är mindre än skrindan), för att vänja mig vid att ha någonting bakom mig. Jag ska få prova dra nu i veckan!


När matte, i helgen, har rensat sina blommor från döda blad så har jag "hjälpt" henne!



Det är väldigt roligt att få dra i blombladen och sedan få tillåtelse att riva sönder dom! Matte är ganska snäll som låter mig göra sådana saker...


Och mitt arbete som servicehund pågår ju hela tiden. Jag har tryckt på knappar, burit tidningen från kiosken, plockat upp saker från golvet och hämtat posten! Nu har jag fått för mig en ny grej; när jag ska trycka på tex. hissknappen så vill jag samtidigt ha mattes vante i munnen!?! Och det funkar jättebra det också! Matte undrar ibland vart jag får mina idéer från!
Matte har igen också fått bekräftelse på hur viktig jag är som assistanshund; en av dom som arbetar på boendet talade om för matte hur otroligt mycket gladare "min" brukare har blivit sedan jag har börjat komma på besök! Och imorgon är det ju dags att gå dit, kul!


Jag och Ruben har också fått lite skönhetsvård. Jag har fått håret på tassarna bortklippt, så att det inte ska fastna så mycket snöklimpar där.
Ruben har fått ansiktet trimmat. Han börjar bli så långhårig nu så man knappt ser hans ögon, men nu är det fixat! Och när det blir lite varmare ute så blir han ju nedklippt helt igen.


Om en vecka ska vi eventuellt åka med matte på äventyr. Hon ska till Luleå på kurs och om hon väljer att åka bil med mommo så ska vi få följa med!
Tyvärr så kommer det att finnas allergiker på kursen så jag får inte följa med matte in, men då får vi vara med mommo under tiden och det är ju alltid skojj! Hon är ganska busig och brukar leka med oss!


LYCKA

Ovido - Quiz & Flashcards