Direktlänk till inlägg 24 februari 2009

Rubrik saknas

Av Lycka, en servicehund - 24 februari 2009 09:50


Igår skulle matte på stan och vi följde, som vanligt, med! På ditvägen så fick vi gå och nosa som vi ville. När vi närmade oss stan så fick jag mitt tjänstetäcke på mig. Ruben fick också gå med matte, bredvid mig och det funkar jättebra! Jag gör mitt jobb ändå! När vi skulle passera en "betonggris" så fick jag och Ruben inte riktigt plats båda två bredvid matte, men jag löste situationen genom att HOPPA över "grisen"! Man får inte vara dum!!!


På hemvägen så gick vi genom favoritskogen så att vi kunde få springa av oss ordentligt! Jag behöver det som "avkoppling" när jag har gått med täcket och jobbat och varit helt koncentrerad på matte.


På eftermiddagen/kvällen så for vi ju till Brukshundklubben. Ungdomarna fick ju börja med aktiveringsövningar förra veckan och skulle få fortsätta med det igår. Men först fick jag visa några av mina servicehundsuppgifter; öppna kylen, stänga dörren och tända lampan. Det var kul för matte att se att jag gör det jag ska, även om det är mycket störning runtomkring! Igår var det ju ungdomarna och deras hundar som stod vid mig när jag visade mina uppgifter! När jag var yngre så blev jag ju störd av minsta lilla, men nu har jag verkligen mognat och växt in i min roll som Servicehund!



Sedan fick ungdomarna träna själva på de övningar de ville. Matte hade tagit med en hel papperskasse med olika föremål, tex. boll, bok, tidningsrullar och targetstick. Ungdomarna tränade, "putta boll", "volt", "varsågod" m.m De tränade också grundfärdigtheter, tex. "apport" och "kryp". Både ungdomarna och hundarna är jätteduktiga och har verkligen utvecklats! Matte delade också ut ett kompendium "Aktiveringsövningar" till en av ungdomarna som inte var med förra gången.

Nästa vecka är det ju sportlov så då ska vi inte till Brukshundklubben.  Efter lovet så blir det två veckor med "nyttoövningar" som tex. hämta posten, sätta på videon.


Idag, onsdag, så hade matte sin kurs och tyvärr så jobbade moster så vi fick vara ensamma hemma, blääääääää!!! När matte kom hem och assistenten gick upp till lägenheten för att hämta oss så hann hon knappt öppna dörren, innan vi vräkte oss ut och RUSADE ner för trapporna, till matte! Det första jag gjorde var att ta mattes vante och sedan hade jag och Paula dragkamp, inne i trappuppgången... Men sen gick vi ut en sväng och sedan in för att äta. Vi var allihopa, matte också, dödshungriga! Ruben hann bara in genom dörren innan han satte sig vid kylskåpet och visade att han ville ha mat (burkmat).


På kvällen så var matte sååååååå trött och kände sig inte alls motiverad att träna, men hon vet att vi blir så rastlösa annars så vi fick träna en stund.
Fast vi tränade sådana moment som inte kräver så mycket engagemang av matte; "sök", paketöppning och "varsågod". Men sen när matte väl kom igång, så tyckte hon, som vanligt att det var så roligt, så vi fick träna positionsväxlingar också. Och jag drog i kylskåpsdörren några gånger, eller, MASSOR av gånger...!!!


LYCKA

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lycka, en servicehund - 3 juni 2010 10:51

Jag har en NY BLOGG, den hittar du här: http://www.lyckasblogg.blogspot.com   Det var min gammelmatte, UllaBritta på Trollsången, som först gjorde en hemsida åt mig, och som sedan började hjälpa matte att publicera min text och mattes bilder i en...

Av Lycka, en servicehund - 2 juni 2010 18:55

Nu har Mixa varit hos oss i fem veckor och det går fantastiskt bra! Både jag och Ruben gillar henne skarpt och har accepterat henne fullt ut och alla som träffar henne blir förtjusta!      Ruben och Mixa har funnit varandra och ligger och vilar...

Av Lycka, en servicehund - 1 maj 2010 13:00

Nu är jag tillbaka i bloggvärlden och det har hänt massor under dessa månader; både tråkiga och bra saker!    Hela vår nya familj Först av allt så vill jag berätta dom tråkiga nyheterna: vår lilla Paula fick sin cancerdiagnos för två veckor ...

Av Lycka, en servicehund - 17 januari 2010 16:53


       Hej! Nu har jag bestämt att ha ett blogguppehåll! Matte säger att vi inte riktigt har tid, utan ska ägna den tiden till annat! Fast jag återkommer så småningom, säkerligen i februari. Då har jag ju också hunnit varit på inofficiell ut...

Av Lycka, en servicehund - 15 januari 2010 19:11

  Igår, torsdag, så skulle vi träffa Barbro på stan så vi promenerade upp. På hemvägen så fick Ruben värsta rycken, och bara sprang och sprang! Och nu när det är mycket varmare ute än det var för ett par veckor sedan, så vill han gå. Han sitter int...

Ovido - Quiz & Flashcards