Alla inlägg den 3 februari 2009

Av Lycka, en servicehund - 3 februari 2009 20:49


Igår så hade vi verkligen ingen tid alls till att träna. Först var vi på stan. På ditvägen så fick vi först strosa och nosa, men sen tyckte matte att det gick alldeles för sakta (hon var jättestressad) så då satte hon fast oss med kopplen i elstolen och så var det full fart framåt! Fast på hemvägen så gick vi genom skogen och då fick vi iallafall springa lösa och nosa hur mycket vi ville.


Sen var det bara för matte och oss att slänga i oss middagen! Därefter kom moster och hämtade oss, för vi skulle vara hemma hos henne en stund, eftersom matte skulle på två möten.


På kvällen så kom matte och hämtade oss med taxin. När vi kom ut från mosters lägenhet och såg taxin utanför så RUSADE vi dit och hoppade in!
När vi kom hem så var vi så trötta så vi gick direkt och la oss...


Idag så höll matte på med pappersarbete för ungdomsgruppen så vi hann inte träna på förmiddagen. Sen efter lunch så gick vi ner till Brukshundklubben för att hämta lite material som också skulle användas till ungdomsgruppen, senare på dagen. Fast vi promenerade både till klubben och hem så vi fick springa av oss ordentligt. Jag hittade en jättestor pinne (typ, gren!) som jag fick hoppa efter i snön!


När vi kom hem så förberedde matte allt inför kvällen och sen åt vi middag och vilade en liten stund innan det var dax att åka iväg till Brukshundklubben, igen!


Matte började med att ha ett kort teoripass. Det var lägligt eftersom det har kommit några nya ungdomar förra veckan och även idag. Sedan fick ungdomarna som varit med förut gå ut och träna hopp. Under tiden så introducerade matte dom nya ungdomarna i klickerträning. Dom fick först "klicka in" sina hundar och sedan fick dom göra några övningar, bla
"fokus". Jag och Paula fick vara demohundar så vi fick ju träna lite iallafall!
Imorgon ska vi vara ensamma en stund efter lunch eftersom matte ska på kurs, men sen har hon lovat att vi ska träna och träna och träna...


LYCKA

Ovido - Quiz & Flashcards