Alla inlägg den 6 februari 2009

Av Lycka, en servicehund - 6 februari 2009 20:15


Igår så var det ju meningen att vi skulle gå till boendet, men min brukare fick förhinder. Och eftersom vi brukar städa på torsdagar så passade vi på att göra det eftersom vi inte skulle iväg.


Här tränar jag apport i utgångsställning och nu är jag duktig

och håller tills matte "klickar"


På kvällen så skulle matte försöka filma oss när vi gjorde olika moment. Men inte gick det!!! Det är som om att vi känner på oss att det är någonting i görningen... Moment som vi överhuvudtaget ALDRIG har problem med, ville vi inte alls göra! Matte som ändå är envis försökte få till det, men inte inte!
Fast det ska nog lyckas så småningom och då kommer filmerna in på bloggen.


En film blev bra och det var när Paula KASTAR sig ner när matte säger: "ligg", men när matte sedan tittade på filmen så blev den alldeles för mörk, typiskt. Fast medan vi höll på med filmningen så fick vi ju träning på köpet, så det var ju bra iaf!


Idag på förmiddagen så tränade vi "sök", inomhus såklart! Och sedan fick vi paket att öppna.


Igår så bestämde "min" och matte att vi skulle besöka boendet idag istället och efter lunch så åkte vi dit. Och trots att det var 22 minusgrader ute, så gav vi oss iväg för att promenera... Fast som vanligt när vi kommer dit så börjar det alltid med att jag får brukarens (nu är det min!) vante och så springer jag runt och leker med den en stund!


Sedan promenerade vi till Björkis. Mest för att vi skulle få värma oss lite grann (ja, iaf matte, brukaren och assistenten!) Fast matte passade också på att köpa ben åt oss och två klickrar till dom två nya ungdomarna som matte har fått i sin grupp på Brukshundklubben. Efter det så gick vi vidare. Som tur är så är Ruben ganska långhårig nu, så inte ens han frös, utan spatserade på glad i hågen!


När vi kom tillbaka till boendet så hade vi varit ute hela timmen och vi gick in lite snabbt för att värma upp oss lite grann. Vi var bara inne 5 minuter och sedan promenerade vi hemåt, med lite ärenden på vägen och när vi kom hem så hade matte tvättstuga så vi fick var sitt ben att gnaga på under tiden.


På kvällen så tränade vi bara "sök", eftersom matte var tvungen att fixa tvätten. Fast vi var ändå glada och nöjda med dagen, så vi la oss till ro. 


LYCKA

Ovido - Quiz & Flashcards