Alla inlägg den 12 juni 2008

Av Lycka, en servicehund - 12 juni 2008 21:06

Igår hann vi inte träna alls (förutom sök utomhus)! Matte hade besök på dagen och efter att vi hade ätit middag så for vi iväg till hennes kompisar.
Jag blev överlycklig när jag kom dit, för där finns ju min hundkompis Moa.
Jag hoppade runt och skällde, av ren glädje! Även fast Moa inte ville leka med mig så tyckte jag i alla fall att det var roligt att vara där!


Idag på förmiddagen tränade vi lite olika saker, förutom då, det vanliga söket. Jag tränade positionsväxlingar och nu har jag börjat lägga mig lite snabbare än förut.


Paula fick också träna positionsväxlingar och hon har lite problem med "stå". När hon har fått kommandot så hinner matte knappt belöna henne innan hon har bytt position. Hon är alltså FÖR snabb!


Ruben tränade på att backa och han gör det ju nu utan targetpinnen, men än så länge tar han bara några få steg bakåt. Sen fick vi alla tre tillsammans träna "kryp" och "varsågod".


Efter lunch så gick vi iväg till biblioteket. Det var en ny personal där, men han verkade tycka att det var helt naturligt att jag var där! Matte vet inte om han har fått information om mig eller om han bara inte brydde sig...


Efter middagen så fick vi träna nya moment. Dessa moment är några av momenten som ingår i Freestyle (lydnad till musik) som Paula ska börja med.
Paula fick börja med att backa. Hon har ju tränat det förut, men nu ska hon backa bredvid matte när matte rullar bakåt och sen ska hon kunna backa i flera olika rörelser och positioner.


Sedan fick jag träna på samma sak och eftersom det ingår i en av grundfärdigheterna, som jag fick lära mig under mattes utbildning, så var jag jätteduktig.


Efter det så fick vi träna på något som heter "front". Då ska vi stå framför matte med nosen mot matte och sedan ska vi hålla positionen när matte rör sig i olika riktningar.


Sedan fick vi träna "runt". Det innebär att vi ska cirkulera runt matte.
Det var ett lättare moment än "front".


Sedan fick Paula träna på att göra "volt", men nu med ett föremål i munnen! Det gick riktigt bra och det tror matte att Paula kommer lära sig snabbt.


När vi två hade tränat så fick vi vänta i sovrummet och så fick Ruben träna ifred. Han fick också börja med att backa bredvid matte och eftersom han har tränat så mycket "backa" så var han jätteduktig.


Sedan fick han också träna "front", "runt" och till sist fick han också träna på att göra volt med ett föremål i munnen. Jag fick hoppa över just det momentet eftersom jag först måste lära mig att göra volt ordentligt.


Nu första gången vi tränade på dessa moment så visste vi så klart inte riktigt vad vi höll på med, men matte tycker att vi var jätteduktiga ändå.
Matte tycker att det är så kul att börja träna på något nytt och att det är så spännande när hon ser att vi gör framsteg!


Nu ska vi träna på dessa nya moment här framöver och så får vi se hur det går. Eftersom Paula förhoppningsvis någon gång kan tävla i Freestyle så är matte noga med att hon ska göra alla momenten helt rätt. Jag och Ruben får ha de här övningarna som aktivering och kommer inte att lära oss lika många moment som Paula.


På lördag åker vi till stugan och förhoppningsvis så kan jag simma i sjön! Just nu springer jag till alla diken jag ser för att kolla om det finns vatten som jag kan hoppa i! Tyvärr (tycker jag iaf) så har det inte regnat så mycket så dikena är torra!


LYCKA

Ovido - Quiz & Flashcards