Alla inlägg den 5 juni 2008

Av Lycka, en servicehund - 5 juni 2008 22:59


På förmiddagen blev jag hämtad av en av mattes assistenter. Vi skulle iväg på en joggingtur! Under de två timmarna som vi var iväg så hann jag bla. busa med en hund som hette Elsa och bada i alla små bäckar som vi passerade. Jag tyckte att det var lite konstigt när jag såg att vattnet "rörde på sig"! Så jag gick bara i där vattnet var stilla. När jag sedan kom hem så var jag trött och bara la mig ner för att vila!


Efter lunch så fick Paula och Ruben bada. Alla vi tre var så smutsiga efter våren. Vi hade också massa sand i pälsarna efter att vi har varit i Lannavaara. Efter badet så gick vi iväg med matte och på vägen mötte vi två av barnen från ungdomsgruppen. Vi kände igen dem och blev jätteglada när de kom och hälsade på oss! De satte också igång med att börja träna med oss! Vi fick göra "volt", ligga, sitta och stå. Det var jätteskoj och vi var jätteduktiga (barnen också!) och lyssnade på barnen. Vad roligt att barnen ville träna med oss, bara sådär!


Efter middagen så var det min tur att bada... Det behövdes verkligen eftersom jag är en liten "lortlisa". Jag älskar ju att springa, rulla och gräva i sand, lera osv!


Sedan när vi hade rastats och kommit in så fick vi träna. Oj, så ivriga vi var, det var ju några dagar sedan vi har tränat! Jag fick börja med att hålla i apporten och nu lyckades jag hålla i den i mer än fem sekunder, flera gånger! Jag ville så gärna hålla i den så jag nästan slet den ur assistentens hand! Sedan fick jag krypa och efter det gick vi in i köket. Där fortsatte jag min träning på att öppna skåpdörren för att sedan ta ut en påse. Idag fick jag upp dörren lite mer än sist jag tränade detta moment. Matte öppnade också dörren så att jag fick börja träna på att dra ur en påse ur hållaren. Så fort jag såg påsen så började jag att dra i den (inget kommando) och nu är det bara att fortsätt att träna på det tills jag får upp den helt!


Ruben började med att träna "backa" och nu har han blivit riktigt duktig!
Han tar flera steg bakåt och ibland hinner matte inte ens ge honom kommandot... Sedan fick han stänga dörrar och lådor.


Paula fick börja med att göra volter. Oh, vad hon tycker det är skoj! Hon kan inte låta bli att skälla till ibland, av ren lycka! Hon fick också stänga kökslådan. Till sist fick vi söka godis i lägenheten.


När vi hade tränat färdigt så blev jag och Ruben på lekhumör. Så vi sprang runt och jagade varandra i lägenheten och lekte med våran boll!
Sedan var vi trötta och gick och la oss...


LYCKA

Ovido - Quiz & Flashcards