Alla inlägg den 4 juni 2008

Av Lycka, en servicehund - 4 juni 2008 15:57


Nu är det några dagar sedan jag skrev min blogg så nu har jag en del att skriva om!


lördag så var det ju dags för oss att åka till campingen i Lannavaara där vi skulle vara på läger med ungdomsgruppen. Vi kunde inte ha haft bättre väder (tycker matte iaf!), strålande sol och varmt. Matte och vi tre bodde i en egen stuga och alla de andra, tre vuxna, sex barn och sex hundar, bodde i en annan.


När alla hade packat upp sina saker så började vi med att äta spagetti och köttfärssås, ja, även vi hundar fick äta det! Vi kunde vara lösa hela tiden och stugdörrarna stod öppna så vi kunde springa ut och in så mycket vi ville!


Jag och Lucy leker...


...och leker. Lucy är en kompis från Brukshundklubben.


Jag sprang då oavbrutet omkring på gården och då och då fick vi besök av en labrador (som smet från husse). Den hade visst blivit kär i mig och jag tyckte då bara det var trevligt för varje gång han kom så lekte vi!


Här har jag hittat ett dike – det är så djupt att jag kan simma i det. Vilken
lycka!


På eftermiddagen så kom Sandra och Pondus för att visa rallylydnad för barnen.


Det var väldigt varmt så först gick vi ner till sjön så att vi hundar skulle få bada och svalka av oss.


Två lyckliga badbrudar


Nu har Pondus också kommit ner i vattnet!


Oj, så roligt det var! Jag och Lucy sprang som galningar i vattnet och jagade varandra! Några av de andra hundarna var också i, men INTE Paula och Ruben! Efter badet så gick vi tillbaka till campingen för att Sandra skulle få visa rallylydnaden.


Sandra visar och förklarar rallylydnad


Sandra förklarade för barnen vad skyltarna betydde och sedan gick hon och Pondus banan som hon hade lagt.


Här går Sandra och Pondus banan


Barnen tyckte att det var jättespännande! Efteråt fick barnen gå banan med sina hundar. Paula blev utlånad till två barn som inte har hund själv. Fast det var varmt så Paula var väldigt seg och det är hon ju aldrig annars.


Sedan blev det korv med bröd till barnen och vi hundar fick dela på det som blev över, vilken lycka!


På kvällen fick barnen gå en tipsrunda där frågorna handlade om hundar. Vi hundar fick också följa med runt. Alla barnen var jätteduktiga och har lärt sig mycket under teoripassen på Brukshundklubben.


Efter att ha varit ute hela dagen så var alla dödströtta, både människor och vi hundar, och vi alla somnade direkt när det var dags att gå och sova!


Slagna hjältar på lördag kväll...


söndagen skulle vi åka íväg vid lunchtid så vi hann inte göra så mycket den dagen. Det skulle packas och städas. Men vi allihopa gick iaf på en promenad och jag passade på att bada i alla diken jag såg! Det var ett väldigt lyckat läger, både för barnen och oss hundar!


I taxin på väg hem låg jag ner eftersom att jag var så trött, men sova kunde jag inte, lite jobbigt är det fortfarande att åka bil längre sträckor!


måndag var det ju städdags och sedan var matte på möte på kvällen så vi hann inte träna någonting.


Igår tisdag, så var vi på en långpromenad på dagen eftersom matte sedan skulle få besök på kvällen, bla. av Margareta. Jag blev överlycklig eftersom Leo och Acke också följde med! Vi satte såklart igång med att busa på en gång! Acke var också med ibland, men Paula och Ruben ville inte leka, som vanligt!


Ja, och på måndag börjar min nya karriär som Assistanshund! Jag ska börja besöka ett gruppboende med matte och det ska bli väldigt spännnande! Matte tror att det kommer passa mig utmärkt!


LYCKA

Ovido - Quiz & Flashcards