Alla inlägg den 10 juni 2008

Av Lycka, en servicehund - 10 juni 2008 20:35


Igår, måndag, var det dags för mitt första "arbetspass" som assistanshund!


Först gick vi till moster för att lämna Paula och Ruben. Sedan satte matte mitt tjänstetäcke på mig och så gick vi till det boende som vi kommer att besöka varje måndag. Redan på väg dit så kände jag på mig att det var något speciellt på gång och jag började bli lite uppspelt och ivrig.


När vi kom fram så blev vi mottagna i dörren av en av de boende och en  av personalen. De hälsade oss hjärtligt välkomna och visade oss in i vardagsrummet där vi ska hålla till om vi vill vara inomhus. När vi kom in så satt en till av de boende där inne. Det är dessa två personer som jag kommer att besöka.


Nu första gången så började vi med att presentera oss för varandra och jag fick hälsa på "deltagarna". Jag som annars är så livlig när jag träffar människor uppförde mig exemplariskt, jag hälsade lugnt och sansat och hoppade inte alls! Matte tror att det beror på att jag hade täcket på mig och då förstod att jag "arbetade".


Efter en stund så beslutade vi oss för att gå ut på en promenad. En av "deltagarna" höll i mitt koppel och så gick vi iväg. Jag följde villigt med henne, men gick då och då för att se till matte. Vi var ute ca. en halvtimme och sedan gick vi in eftersom det var så kallt ute.


Vi satte oss i vardagsrummet igen och bl.a diskuterades det vad som skulle göras vi nästa besök. Det bestämdes att matte ska ta med min borste så att jag kan få pälsvård. Vi kommer också att vara ute och träna. Matte funderar på att jag ska få träna linförighet och apportering. Nu uppförde jag mig också jättebra och gick fram och tillbaka mellan "deltagarna" när de kallade på mig.


På slutet blev jag lite trött eftersom allt var så nytt och la mig mitt på golvet och somnade, helt lugn och avslappnad.


Det var allt vi gjorde nu första gången och det var så roligt! Nu ser jag fram emot nästa besök.


LYCKA

Ovido - Quiz & Flashcards