Alla inlägg den 22 augusti 2009

Av Lycka, en servicehund - 22 augusti 2009 19:56


Vi har inte tränat så mycket den här veckan. Mest beroende på att matte har haft annat att göra. Och eftersom jag ska till att löpa och är lite "virrig" så har jaktträningen fått vila!


Jag har fått lite renskav som matte har ätit till middag. efter det så vilade jag lite grann...


Som vanligt så vill vi vara nära matte, hela tiden!

Inomhus har vi tränat en del; alla tre har tränat "putta boll", "varsågod" och några freestylemoment. Paula har också tränat på att städa undan leksakerna och nu KAN hon det! Matte pekar på leksakerna som ligger på golvet, en och en, och rullar till bädden där dessa ska ligga. Utan att matte behöver säga något kommando så tar Paula leksakerna (en i taget alltså!) och lägger dom i bädden!


Jag och Ruben och tuggar ben bredvid varandra, medan det städas


Vi tre gillar verkligen varandra! här ligger Paula och Ruben och vilar tillsammans...


Jag och Paula har också fått träna på att städa undan efter oss när vi har öppnat paket. Det var ett tag sedan vi gjorde detta och vi ligger på ungefär samma nivå som förut; jag lyfter upp pappret och ibland lägger jag det i papperskorgen. Paula lyfter också pappret, men lägger inte i det ännu.
Hon har lite svårt att nå upp, så man måste luta papperskorgen åt henne!
Annars tycker matte, och även vi, att just freestyle är vansinnigt roligt att träna!!! Just att det är fart och fläkt, tilltalar matte! Hon brukar gå in på Youtube och titta på freestyle och ett ekipage är otroligt duktiga och världskända; Carolyn Scott och hennes golden Rookie! Gå gärna in och titta när dom dansar - Grease Routine!


 

...här vilar jag och Paula!


Vi har passat på att ha lite skönhetsvård. Alla har fått sina klor klippta och jag och Paula har också borstats. Jag tycker att det är så skönt och somnar nästan! Paula däremot får man bara borsta på ryggen, inte någon annanstans, då blir hon sur! Eftersom hon har bott på gatan under sitt första år så är hon nog helt enkelt inte van med pälsvård. Det var ju likadant med klorna, men efter mycket träning så går det ju så bra nu!
Och vem vet, så småningom kanske hon också kan lära sig att uppskatta pälsvård.


Ruben som nu är kortklippt, slipper allt vad borstar och kammar heter! Och det är tur det, eftersom han hade väldigt mycket päls! Idag var det faktiskt en kvinna som trodde att han var någon sorts terrier?!?! Fast han har ju liknande kropp som en Jack Russell!


Idag så gick vi iväg till parkeringen för att Paula skulle få träna några lydnadsmoment. Först tränade hon "fritt följ" och hon är otroligt duktig på det momentet! Går perfekt vid mattes sida och tittar upp mot henne.


Paula tränar "ligg, stanna kvar"


Efter det tränade hon "ligg, stanna kvar" (platsläggande) och sedan inkallning. Och dessa moment klarar hon också bra.


 

Paula tränar "läggande under gång"


Till sist fick hon träna "läggande under gång". Det här har hon tränat väldigt lite och knappt alls utomhus, men matte ville ändå prova! Och det gick bra; Paula la sig snabbt vid kommandot och låg kvar när matte rullade iväg. Nu rullade matte bara en liten bit, men avståndet ska ju öka sakta men säkert! Jag fick bara vara publik idag? Fast jag skulle ju få gå och simma sen. Ruben ville ligga i mattes famn och det fick han såklart!


Ja, sen gick vi då till sjön. Och eftersom jag ska löpa, så hade matte inte tagit med sig dummysar! Eftersom jag är lite virrig och okoncentrerad nu så blir det lätt att det blir "fel". Att jag kanske släpper dummysen innan avlämningen för att nosa osv. Och då är det bättre att vänta med träningen tills löpet är över. Så idag fick jag simma och hämta min "lekboll" (lekbollen är en boll som jag tycker sådär om! Däremot har jag en tennisboll som jag älskar och den används bara som belöning, vid träning!). Fast "lekbollen" duger till att hämta i vattnet!


Ruben har inte varit träningssugen idag. Han har nöjt sig med att vara med och promenera och nosa. Och det är inte så illa det heller!


Imorgon så ska vi till Bruksis för att träffa Annika och hundarna. Vi ska träna agility tillsammans och planera inför agilitykursen. Det blir Paula som får träna och ev. Ruben, om han vill alltså! Ibland vill han det och då är han väldigt duktig och tar dom flesta hinder! Och vi kanske går förbi sjön, som ligger alldeles bredvid, så att jag får simma. Det gäller att passa på nu, snart blir det ju kallt och ruggigt!


LYCKA

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards