Alla inlägg den 9 augusti 2009

Av Lycka, en servicehund - 9 augusti 2009 10:02


Värmen har ju hållit i sig hela veckan, så vi har legat lågt med träningen! Alla vi tre blir påverkade av värmen, så matte låter oss träna när det blir lite svalare. Fast vi har ju ändå inte bara "legat på sofflocket!".


Jag glömde berätta i förra bloggen att jag har varit ute och dragit min skrinda. Det var lite läskigt; inte själva ljudet ( som matte trodde), utan det faktum att det "hängde" någonting efter mig! Vi gick bara en liten bit och när vi vände så gick det lite bättre. Nu ska jag få träna att dra lite då och då och korta sträckor, så ska det nog bli bra! Jag kommer att vara till stor hjälp för matte när jag klarar detta!


Måste också berätta att det funkar jättebra för mig att avlämna dummysen, m.m till assistenten, när vi tränar jakt. För några dagar sedan när vi tränade linjetag så skulle assistenten passa på att fota mig och gick iväg en bit från matte. När jag hittade dummysen så sprang jag fort till matte, förbi assistenten och stod sedan lugnt bredvid matte, med dummysen i munnen och väntade tills assistenten också kom. Och då avlämnade jag dummysen i hennes hand!


I torsdags var vi med matte på Bruksis eftersom hon skulle på ett möte där. Vi stötte på Maggan och Leo och dra på trissor; jag hoppade inte på Maggan, det var nog första gången!


I fredags så gick vi till sjön för att jag skulle få simma, men det hade blivit så grunt så vi gick till bäcken istället!


På eftermiddagen hade matte tvättstuga och på kvällen var det dags för Ruben att bada eftersom han skulle klippas dagen efter. Jag och Paula låg helt lugnt under tiden, däckade av värmen! Vi bad inte ens om att få göra någonting, som vi annars brukar, när vi blir rastlösa!


Så i lördags så promenerade vi, i sakta mak, upp på stan med matte. Vi gick samma väg som vi brukar när vi går till bäcken, så jag trodde hela tiden att vi skulle dit och drog som en galning i kopplet... Till sist insåg jag att jag inte skulle få gå och simma och då slutade jag dra. Matte säger att om JAG hade fått bestämma så skulle jag simma dygnet runt!


När vi kom upp på stan så kom jag ihåg att där ju finns en fontän, hurra! Så matte släppte lös mig och jag kastade mig i fontänen och lade mig ner! Och där låg jag! Och som vanligt när jag befinner mig i fontänen så ler och skrattar alla människor som går förbi! Nu kan jag också vara lös på stan; jag går inte fram till människor eller hundar. Skönt! tycker matte.


Så på kvällen var det dags för Ruben att klippas. I vanliga fall lämnas han in till en kvinna som brukar klippa honom, men nu tog assistenten fram Astons gamla klippmaskin och så satte hon igång! Ruben är så snäll och lugn, så det gick jättebra och han tycker nog att det är väldigt skönt att bli av med den tjocka pälsen!


Nybadad Ruben, före klippningen...


...badad och fönad...


...och nyklippt och stilig!


Oj, så mycket hår det blev!


Idag, söndag, så tränade vi inomhus en stund efter lunch. Det var kantarellsök som stod på programmet! Eftersom det var ett litet tag sedan som vi tränade detta senast, så började vi (jag och Paula) med att få klick och godis när vi bara petade på svampen. Vi upprepade detta några gånger för att sedan träna på att markera svampen. Först med hjälp av två burkar och sedan utan. Och det gick jättebra för oss båda! Vi markerade svampen genom att lägga oss ner och så fort det blir svalare ute så förflyttar vi träningen utomhus! Ruben var så trött efter gårdagens klippning, han är alltid det, så han nöjde sig med att titta på...

Efter träningen så gick vi återigen till bäcken.
Matte har gjort en liten uträkning; bäcken är ca. 20m lång. Jag simmar fram och tillbaka ungefär 50 gånger = 1000m! Alltså 1 kilometer, utan att vila! Och jag hade kunnat simma hur länge som helst om inte matte hade avbrutit mig. Medan jag simmade så ville Paula träna; så hon fick träna positionsväxlingar (sitt-ligg-stå)+ "volt" och "buga". Hennes "sämsta" position är sitt, så det måste hon träna mera på.


Efter simmandet så gick vi till fältet, med det höga gräset, och där fick jag träna sök. Den här gången lades mössan ut och jag hade inga svårigheter med att hitta den. Och energin var det inget fel på! Även fast jag precis hade simmat!


På hemvägen så kom Ruben på att han också ville träna! Så han gick "fint" ( fritt följ) med jättefin fokus på matte! Han gick så hur länge som helst och fick såklart  belöning! Han fortsatte att gå så även efter att han fått kopplet på sig (när vi gick nära trafiken)!


På kvällen har vi bara tagit det lugnt. Så får vi se vad matte hittar på för oss imorgon!


LYCKA

Ovido - Quiz & Flashcards