Alla inlägg den 13 augusti 2009

Av Lycka, en servicehund - 13 augusti 2009 13:43


I tisdags så var vi med matte när hon gjorde sina ärenden. Jag tror nog att vi promenerade runt halva stan! Jag hann också med ett dopp i fontänen!
På eftermiddagen så var det ganska tråkigt väder ute, så vi tränade lite olika moment inomhus. Vi fortsatte träningen som vi påbörjade för några dagar sedan; "Tassen" och "andra". Sedan fick vi också träna "putta bollen" och "öppna boken".


Efter det körde vi kantarellsök, den här gången var Ruben också med. Eftersom det var första gången för honom så fick han börja med att bara peta på kantarellen och då få klick + belöning! Jag fick också träna apportering. Nu märktes det ordentligt på oss alla tre att det har blivit svalare, vilken energi och entusiasm vi hade!


Igår, onsdag, så gick vi återigen till bäcken. Matte hade också packat med mina två dummysar så att jag skulle få träna sök efter badet! Förra gången jag tränade detta så gick det ju sådär. Jag hade ju problem när jag skickades ut för att hämta den andra dummyn; jag tvekade och tittade mot matte hela tiden. Så nu gömdes först en dummy och jag fick söka den. Det var inga problem och avlämningen funkade också helt perfekt! Sedan gömdes båda dummysar. Och nu gick det bättre; jag hämtade först den ena och avlämnade och for iväg igen när matte sa: "sök". Och nu tvekade jag inte alls och hittade dummysen snabbt. Matte tror att det kan ha varit att det var så varmt förra gången då vi tränade, värmen är ju besvärlig för oss hundar! Paula och Ruben fick träna "framåt" och nu var även Ruben med på noterna!


På kvällen skulle matte iväg för att handla och vi följde såklart med. Och såklart så hade matte packat med min klövjeväska! På väg till affären så fick vi springa lösa och sedan när vi gick hem så fick jag ju bära, härligt! Och jag och Paula har kommit på en ny grej, där vi samarbetar; när vi är på väg in i trappuppgången så bär jag in mössan, ända in i hissen där jag släpper den på golvet. Då tar Paula upp den och bär in den i lägenheten! Vi gör så här så gott som varenda gång vi ska gå in och matte vet inte hur eller varför vi har börjat med detta!?!


Idag, torsdag så var det städdags. Och det var nog skönt för oss, speciellt mig. Matte har nog ALDRIG sett mig så trött som jag var idag! Så vi fick alltså en riktig vilodag.

Men på kvällen, efter middagen så gick vi iaf ut på en lång promenad. Och det var vi pigga på! Vi gick genom skogen och sedan lite runt omkring vart vi inte brukar gå så ofta. Och på tal om middag; Matte säger att hon aldrig har hört talas om en KRÄSEN golden! Men jag är det! Idag tex. så har jag inte rört min mat?!? Och jag får bra mat: Klass, färskfruset kött! Nåja, jag äter väl när jag blir sugen!


Se så fin jag är (egentligen), jag ser helt normal ut...


...i regel ser jag ut så här på bild ;-)

Min gammelmatte säger att jag och min syster Vilja, som bor hos gammelmatte, alltid ser påtända ut på bild. Jag förstår INTE vad hon menar med det. Gör du?
 
LYCKA

Ovido - Quiz & Flashcards