Alla inlägg den 31 juli 2008

Av Lycka, en servicehund - 31 juli 2008 19:50


Idag på förmiddagen så tränade vi ingenting utomhus eftersom regnet öste ner! Ruben och Paula AVSKYR när det regnar och dom vill bara gå in.
Matte hade bestämt att vi inte skulle åka till moster när vi skulle ta hand om Atlas, utan han fick vara hemma hos oss.


Så vid lunchtid så kom han. Jag och han blev jätteglada när vi såg varandra! Fast idag så började vi inte leka på en gång, konstigt nog! Vi båda var nog ganska trötta efter dom senaste dagarnas hålligång... När vi sedan gick ut så blev det däremot lek, både jaktlekar, dragkamp och brottning. Efter en stund så gick vi in och då var lille Atlas så trött. Han krånglade sig upp(han är inte särskilt liten!) i mattes famn och sov en stund...


På eftermiddagen fick jag göra något som jag aldrig har gjort förut: Att bära en kanin (död, förstås!). Maggan och Leo kom till oss och hade med sig kaninen. Maggan lade kaninen på marken och sen väntade vi tysta för att se hur jag reagerade. Och jag gick genast fram till kaninen, tog ett ordentligt grepp om den och lyfte upp den!


 


 


    


Varje gång som det var min tur (jag och Leo turades om) så sprang jag fram till kaninen och plockade upp den! Matte kan inte så mycket om jaktträning(vi ska gå kurs till hösten), men Maggan sa att det var otroligt duktigt av mig! Så nu blev matte ännu mer sporrad att träna jakt med mig. Vi ska också köpa en sjöfågel som vi ska ha med oss till stugan nästa vecka för att träna vattenapporteringar, istället för att använda vingen.


Imorgon är det sista dagen, för den här gången, som vi ska passa Atlas.
Det har varit en väldigt rolig vecka, både för mig och matte, men det är också jobbigt att vara med en valp flera timmar varje dag. Det är ju inte så länge sedan jag själv var valp!


LYCKA

Ovido - Quiz & Flashcards