Alla inlägg den 5 augusti 2008

Av Lycka, en servicehund - 5 augusti 2008 19:32


Igår, måndag, så hade matte något möte så vi hann inte med så mycket på dagen. På eftermiddagen så for vi med Paula och Ruben till moster där de skulle vara medans matte var med mig på boendet. Jag passade på att busa en stund med Atlas!


När vi kom till boendet så väntade deltagaren som vanligt på mig och jag sprang i full fart till henne när jag såg henne! Vi började med att hon fick gömma sig i skogen och jag fick söka upp henne. Jag älskar verkligen att söka upp figurant och matte funderar på att lära mig att använda rullmarkering. När jag hittat personen så kommer jag alltid automatiskt tillbaka till matte och det skulle jag kunna utveckla till att använda rullmarkeringen för att visa att jag hittat personen.


Jag fick göra två uppsök och sedan ville deltagaren gå på en promenad. Vi gick i ungefär en timme och jag som annars brukar dra i kopplet (jag är koppeltränad, men jag har så bråttom så jag brukar glömma av mig), gick hela tiden bredvid min deltagare utan att dra. Matte tror att det beror på att jag hade täcket på mig och då vet att jag måste koncentrera mig.


Förra måndagen när Paula och Ruben var hos moster så rymde dom! De sprang en bit för att titta efter matte, men när dom inte såg henne så blev de helt förvirrade och sprang tillbaka till moster!


Igår när vi var färdiga på boendet och skulle hämta dem så var de iaf kvar hos moster och blev ÖVERLYCKLIGA när vi kom tillbaka. De undrar nog vart vi tar vägen en gång i veckan...


Idag, tisdag, så fick vi träna sök utomhus, på förmiddagen. Efter lunch så städade matte eftersom det är två veckor sen sist! Idag hade vi ingenting emot det utan låg och vilade under tiden. Sen fick vi söka inomhus och träna "varsågod".


Efter middagen så gick vi ut. Matte satte sig i solen och vi pysslade på lite för oss själva. Jag höll på med att nosa runt i buskarna, men Paula och Ruben som gärna inte går en meter från matte fick träna. De tränade sök, "backa", "larma", "volt" och "framåt".


Matte har också kastat bollen åt mig. Jag tycker det är jätteroligt att springa efter den och sen kommer jag tillbaka och släpper den för att få den kastad igen, igen, igen och igen...


Moster har varit förbi och klippt våra klor. Paula trängde sig förbi Ruben och skulle bli klippt först!!! Man kan inte tro att det är samma hund som förut bet och morrade när man skulle klippa klorna. Nu ser hon det som en mysig stund!


Matte har också köpt en and idag som jag ska få apportera i vattnet. Imorgon åker vi ju till stugan och anden ska packas ner. Jag kommer nog inte ha några problem med att hämta fågeln och komma med den till matte, det svåra blir nog att låta bli att skaka av mig innan jag har avlämnat fågeln.
Jag har tränat på det förut med dummyn och då har jag för det mesta INTE skakat mig, men har råkat göra det ibland. Men, men, nu ska vi träna på det i några dagar och matte tycker att det ska bli spännande att se hur det kommer att gå! Rapport om detta kommer under helgen.


LYCKA

Ovido - Quiz & Flashcards