Alla inlägg den 3 juli 2009

Av Lycka, en servicehund - 3 juli 2009 21:13


Igår tränade vi en stund inomhus. För Paula och Ruben blev det att stänga lådan. Och båda tycker att det är jättekul och göra med stor entusiasm!
Jag tränade på att öppna skåpdörren i köket. Men, precis som med kylskåpsdörren så tar jag inte riktigt i. Det här får jag träna mycket på!


På kvällen så var vi iväg till sjön. Redan långt innan vi börjar närma oss, så drar jag som en galning i kopplet. I normala fall går jag perfekt i koppel!
Till slut släppte matte lös mig från kopplet. Jag springer iväg en liten bit mot sjön, men vänder alltid tillbaka då och då för att kolla att matte är med.




Ruben är en expert på att nosa överallt, så jag tycker att det går så sakta...
Jag fick simma efter min boll (som jag, tidigare på dagen fick av grannen). 
När jag hade simmat färdigt så gick vi omkring i området vid sjön en stund. Och vi mötte två människor varav ena utbrast: "Den där hunden är smutsig!". Fast kvinnan sa det med ett stort leende på läpparna och matte svarade: "Hon har badat!". "Jahaaa" svarade kvinnan. Matte tycker att hon verkligen är med om roliga situationer och många trevliga möten när hon är ute med oss!


Idag, fredag, så bar det av mot skogen för att jag skulle få gå ett viltspår.
Spåret lades och under tiden det låg så gick vi iväg med matte för att göra ärenden. När vi kom tillbaka så fick jag spårsele + lina på mig och så var det dags att spåra!


 


Jag går lugnt fram i spåret. Vid ungefär halva spåret så fick jag tappt. Matte tror att det blev ett för stort spåruppehåll. Jag har ju inte gått så många viltspår ännu. Men jag fick upp spåret igen och hittade klöven, vilken glädje! Och jag sprang mot matte för att stolt visa upp vad jag hade hittat!


 


Jag fick bära omkring på klöven ett tag innan den packades ner och Ruben blev också jätteintresserad av den. Nu under sommaren så ska jag få gå många viltspår, härligt!


LYCKA

Ovido - Quiz & Flashcards