Direktlänk till inlägg 1 november 2009

Onödigt kunnande???? Nej absolut inte! Jag bär plommenet...

Av Lycka, en servicehund - 1 november 2009 09:45


Igår, fredag, så tränade vi "bara" inomhus. Vi alla tre fick träna två reestylemoment; Ducka och Stegra! Efter det så tränade vi på att "hålla". Vi fick alla hålla i en hoprullad tidning. Det blev lite kaos när vi tränade det; vi får varsin tidning, men vi ska alla hålla i SAMMA, SAMTIDIGT! Nåja, det går det också.


Efter det så tränade jag på att hålla i träapporten, i utgångsställning, såklart! Det är inga problem, jag håller fast någon petar och pillar på den! Till sist gick vi till köket och tränade på det vi brukar träna i köket; lådstängning, skåpdörrsstängning och jag även på att dra ut soppåsen.


Idag, lördag, så gick vi ut för att promenera och träna. Matte hade packat med dummysar, visselpipa, boll och köttbullar. Först promenerade vi en stund och stannade till en gång för att jag skulle få träna Stoppsignal (med visselpipa). Vi gjorde som vi brukar; matte blåser i pipan vid frivilligt ställande och jag får en snöboll som belöning. Vi gjorde så några gånger på rad och vi slutade när jag stannade PÅ signal. Och eftersom jag lyckades så fick jag sista gången BOLLEN som belöning!   

 

Sedan gick vi vidare och stannade vid en liten "skog". Där fick jag träna dubbelmarkeringar och även sök, med köttbullebelöning. Det gick bra, även med stadgan!


På väg tillbaka till matte med dummyn


Efter det tränade jag och Paula inkallning (med visselpipa). Paula blev som vanligt alldeles till sig när hon hörde visselpipan!?!?!?! Matte vet inte om hon gillar ljudet av den eller förstår att det leder till något roligt och belöning! Kanske både och!


Ruben hade hittat något intressant spår, så han höll på att pyssla med det och var inte intresserad av att träna... Och han spårade nästan hela vägen hem, måste ha varit ett VÄLDIGT intressant spår!


På kvällen så tränade vi inomhus. Paula började med att försöka få ner pennan i plåtburken och nu gick det bättre än senast; hon lade pennan på burken. Nästa gång kanske hon får i den! Sedan tränade jag och Paula på att bära soppåsen och det var längesedan vi gjorde det. Fast jag har ju gjort det förut, så det var inga problem. Nu ska bara matte komma ihåg att vi ska träna detta utomhus också! Paula har ju förut släpat påsen, men nu drog hon bara lite i den. Ruben petade bara lite försiktigt på påsen den här gången.


Efter det så togs plommonet fram; det var dags att träna att hålla i det! Nu var det bara mitt andra träningstillfälle med att hålla plommon, men jag höll det så fint! Och väldigt försiktigt, det blev knappt märken i skalet! 


  

Bildbevis; jag håller i plommonet!

Paula och Ruben introducerades också för plommonet, för dom var det första gången.


  

Paula introduceras för plommonet...


  

...och här, Ruben, också!


Paula öppnade munnen runt plommonet, men Ruben luktade bara på det.
Jag fortsatte också min träning med att öppna kylskåpsdörren. Idag var dörren liite, liite öppen och då drar jag upp den så att den öppnas helt! Nu ska jag få träna på detta sätt ett tag och så småningom med helt stängd dörr. Och till sist tränade vi Stegra, ett moment som vi alla tycker är jätteroligt!

LYCKA

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lycka, en servicehund - 3 juni 2010 10:51

Jag har en NY BLOGG, den hittar du här: http://www.lyckasblogg.blogspot.com   Det var min gammelmatte, UllaBritta på Trollsången, som först gjorde en hemsida åt mig, och som sedan började hjälpa matte att publicera min text och mattes bilder i en...

Av Lycka, en servicehund - 2 juni 2010 18:55

Nu har Mixa varit hos oss i fem veckor och det går fantastiskt bra! Både jag och Ruben gillar henne skarpt och har accepterat henne fullt ut och alla som träffar henne blir förtjusta!      Ruben och Mixa har funnit varandra och ligger och vilar...

Av Lycka, en servicehund - 1 maj 2010 13:00

Nu är jag tillbaka i bloggvärlden och det har hänt massor under dessa månader; både tråkiga och bra saker!    Hela vår nya familj Först av allt så vill jag berätta dom tråkiga nyheterna: vår lilla Paula fick sin cancerdiagnos för två veckor ...

Av Lycka, en servicehund - 17 januari 2010 16:53


       Hej! Nu har jag bestämt att ha ett blogguppehåll! Matte säger att vi inte riktigt har tid, utan ska ägna den tiden till annat! Fast jag återkommer så småningom, säkerligen i februari. Då har jag ju också hunnit varit på inofficiell ut...

Av Lycka, en servicehund - 15 januari 2010 19:11

  Igår, torsdag, så skulle vi träffa Barbro på stan så vi promenerade upp. På hemvägen så fick Ruben värsta rycken, och bara sprang och sprang! Och nu när det är mycket varmare ute än det var för ett par veckor sedan, så vill han gå. Han sitter int...

Ovido - Quiz & Flashcards